woensdag 19 mei 2010

In een rijtuigje......

Inmiddels zijn we een week of drie “onderweg” maar nog geen meter gevaren. Het is heerlijk in Alghero, het mooie weer wordt regelmatig afgewisseld door storm en soms noodweer. Zoals woensdag 19 mei, we liggen veilig aan de steiger, naast een luxe motorjacht van een meter of 25. de wind dwars op het schip en alsof er een schakelaar wordt omgezet….donder en bliksem en windstoten tot tegen de zestig knots (11 beaufort). Het scheelde nog 10 cm waarna ons anker het motorjacht aardig zou beschadigen. Het liep goed af de bui was bijna zo snel weg als hij was gekomen. We wachten maar af wanneer het weer een beetje zomers gaat worden….gaan we eindelijk maar eens verder naar het zuiden. In elk geval zijn er nog steeds genoeg klussen aan boord om je niet te vervelen. Afgelopen dagen een autootje gehuurd om het eiland ook eens van de andere kant te bekijken.Tot zover mijn bijdrage aan deze weblog….Henk
Van deze “vakantieperiode” aan de steiger in Alghero hebben we gebruik gemaakt om ook het “achterland” wat te gaan bekijken. Onze gasten hebben we afgezet op de luchthaven van Cagliairi en dan nemen we de toeristische route terug naar de boot. We zien de nuraghi, een soort bijenkorfachtige bouwwerken van reusachtige keien, wel 16 meter hoog en 2000-3000 jaar geleden gebouwd.Bezoeken na een hele klim de hooggelegen basiliek in Cuglieri en toeren met het Alfaatje (147) in het prachtige landschap.
De weggetjes hebben zoveel bochten dat ik ’s avonds nog lig te draaien. We zijn in Bosa en het oude stadje ligt echt schilderachtig tegen de helling geplakt en heeft leuke kleine straatjes. De volgende dag willen we naar de Westkust, maar na onze stop in Sassari hebben we weinig fut nog eens 130 kilometer af te leggen we gooien het stuur om, bezoeken nog de basilica Santissima Trinita, uit de 12e eeuw. Henk gaat zich nog even te buiten in een watersport winkel in Porto Torres en dan hebben we het autorijden wel weer gehad. Ik heb ook nog even het Alfa gevoel beleefd en weet weer waarom ik het zo’n heerlijke auto vind!!!

1 opmerking:

jose zei

Heb met plezier je berichtjes gelezen,wel spannend weertje hoor.

Lekker he zo'n Alfaatje!

Nou trekvogels tot het volgende kattebelletje.

Jose v.d.Z