vrijdag 14 mei 2010

Tuintje aan de boot....


We zijn al weer enkele dagen aan boord van de Don Mare en inmiddels hebben we ook gezelschap gekregen van Krista en Martijn. De wind zit niet mee, blijft bijna de hele week stormachtig en zuidelijk. Toch is de temperatuur goed en de regen heeft ons slechts een middagje parten gespeeld. Als we op enig moment toch besluiten een poging te wagen, komt de motor niet op toeren. Het lijkt onverantwoord de tocht te ondernemen en zo gaan we weer terug vanwaar we kwamen, de haven van Aquatica. Martijn en Henk gebruiken de hele middag om alles te controleren, zoals de brandstoffilters en de klepafstelling. gelijk maar de olie ververst. Dan rest nog de schroef...en Martijn duikt goed ingepakt het water in...
hebben echter hiervoor professionele hulp nodig en Erik (een Zweedse zeiler/duikinstructeur) helpt ons uit de brand. Hij komt na een korte inspectie tot de conclusie dat er een tuintje aan de boot is gegroeid! Kokkels en wieren groeien welig aan het onderwater schip. Hij krabt de boot wat schoon en de schroef waarop we nu veronderstellen dat het verholpen zal zijn.
We moeten het nog uitproberen, aan de steiger alleen is niet afdoende. Het weer is sluimerig zonnig en onze gasten kennen inmiddels ook Alghero van binnen en van buiten. Zo zijn we getuige van de presentatie van de vangst van een haai bij de lokale vissers, die de grote vis trots tonen aan de regionale pers. Helaas is er de laatste dagen te veel wind (25-35 kts) om nog eens uit te varen, en vannacht werden we ook nog eens verrast door hevige regenbuien, gelukkig is het overdag droog met een zonnetje.

Geen opmerkingen: