donderdag 10 juni 2010

Hoog en droog dat weer wel!









Als je op de kant staat lijkt de wind nog heftiger. Vandaag is dat het geval. We zijn in Monastir aangekomen en maakten een deal met Mohammed ( de jonge!)en laten hier op de werf, het onderwaterschip cleanen en behandelen met anti fouling (is een aangroeiwerend middel). Henk doet dan gelijk het nodige werk aan de schroef e.d.







Sinds `Sidi`, zijn we al aardig ingeburgerd (haha!) in het islamitische straatbeeld. De tegenstellingen hier zijn op soms bijna 1 m2 te constateren. De vrouwen die hier hoofddoeken dragen maken er vaak een prachtig schouwspel van met hele mooie stoffen en kralen. Anderzijds zijn er meisjes en vrouwen die, westerse en voor dit klimaat aangepaste kleding, dragen.
Hammamet, wat we hiervoor bezochten en waar we vanuit Kelibia in een heerlijke zeildag naar toe vaarden, was een boulevard met restaurants en hotels. Een groot verschil met Kelibia waar we “een jaren 50 gevoel” ervaarden.
Het achterland in Tunesië geeft overigens wel dat beeld. De jaren 50, met mobieltjes en wat geautomatiseerd gereedschap, maar klein ambachtelijk en arm.

Geen opmerkingen: