woensdag 8 september 2010

Gaat sneller dan je denkt

Het ziet er niet naar uit dat we Kreta zullen bereiken deze zomer, de 300 mijlen te gaan met deze weersomstandheden, met in ons achterhoofd een treffen met Jeroen en Robert, dus ook in een geplande tijd, is te veel gestress. In Kreta kunnen we ook geen winterplek krijgen. Dat wordt dan uitwijken naar Turkije (nog eens 100 mijl) of richting Athene, geen fijne opties deze tijd van het jaar. We gooien "het roer om". We kijken uit naar onze terug reis.
We hebben een mooie lange zomer gehad. Warm weer, soms te warm en de laatste tijd meer tegenslag en tegenwind. We steken over van Zakinthos naar het vasteland van Griekenland en hebben een heerlijke zeildag, waarin onze nieuwe stuurautomaat zich van zijn beste kant laat zien. Het is bijna Nederlands weer en de wind en regen hangen in de lucht als we aankomen in Killini.
We zijn nu aangekomen in het Noorden van de Peloponessos, de Golf van Patras. We bestuderen de kaarten en stippelen een route uit van nog een dag of 5, terwijl we ons ook orienteren op de te boeken terugvlucht en nemen contact op met een Marina in Messolonghi. Berichten zijn hierover goed en de website ziet er prima uit.

Geen opmerkingen: