zaterdag 21 juli 2012

VERWAAID!!!!!


Wat doen die lui van de Don Mare, als ze niet van hun plek kunnen?

Ja het is weer zover, de meltemi is weer in volle hevigheid losgebarsten en als we de berichten mogen geloven duurt deze “on”gein nog een week. Een auto lijkt daarom voor een aantal dagen wederom een optie. Een van de dagen besluiten naar de andere kant (Zuid) van het eiland te gaan en willen o.a. Ierapetra bezoeken. De weg hier in het Oosten van Kreta het smalste deel (+/- 30 km) van het eiland en voert ons tot de Libische Zee…alles eigenlijk hetzelfde, winkeltjes, strandjes, eettentjes, katten die bedelen om een visje en altijd maar obers of verkopers die vragen of je niet bij hen wilt binnen lopen voor een hapje, drankje een ijsje of een nieuw shirtje, een tasje of een souvenir voor thuis. Wij kunnen helaas hier de betoverende mediterrane sfeer, waarover men schrijft in de reisgidsen,niet ontdekken, noch de pastelkleurige en witte huizen rond het Venetiaanse fort. De wegen zijn soms goed aangelegd, soms wat minder maar wel altijd bochten en nog eens bochten, omhoog en omlaag.
De Wetlands of Bramiana, grote velden met kassen, in dit geval geen glazen huizen, zoals ons Westland, maar met plastic afgedichte kassenvelden,
en onderweg komen we voorbij het “wetland”, een groot stuwmeer, niet voor opwekking van de energie, maar om een onmetelijk veld van irrigatiesystemen te bevoorraden. We passeren de Stone of God..en laten ons tafellopers aansmeren in Kritsa, een lieflijk dorpje, befaamd om haar ambachtelijke weverijen en handwerk.

Ach je moet wat ;)

Verwaaid liggen is, rustig zitten wachten tot de storm over is…Verwaaid liggen is, nog maar een drankje op het terras…Verwaaid liggen is, kijken of de Lidl nog aanbiedingen heeft…Verwaaid liggen is, weer een wandeling langs de baai…Verwaaid liggen is, achter de laptop surfen op het net...,Verwaaid liggen is OOK lekker naar het strand en niet hoeven te zoeken naar de dichtstbijzijnde bakker..

Geen opmerkingen: