maandag 12 juli 2010

Palermo


Ja we hebben er alles aan gedaan…met een groep van 20 man/vrouw bezochten we het enige echte Holland House van Palermo en gingen we uit ons dak. Onze elf mannen van Oranje hebben ons lang in spanning gelaten, speelden voetbal met de Spanjaarden maar helaas ging de overwinning naar Spanje. Wij hadden in ieder geval een vrolijke en gezellige avond en de dag er na een beetje een katterig gevoel. “The day after the night before!”.
Wat daaraan vooraf ging, toen we Palermo binnenliepen werden we aangesproken door Nederlanders in een “bijboot”, een dinghy. Zij vroegen ons waar we de volgende dag DE WEDSTRIJD gingen zien. Wel eind van het liedje was dat we voorafgaand aan het bezoek aan een localiteit in de binnenstad van Palermo, werden ontvangen op het zeilschip van Ben Kolff, de Highland Breeze. Een zeilschip van 34 meter, van het merk Swan -14 miljoen!-. Samen met zijn kinderen en crew (6 man sterk!) zijn we de stad in getrokken. We vonden hen allen al zo well-dressed, maar ja dat kan ook als je de mede-eigenaar bent van Mc Gregor!!
Over tot de orde van de dag. We hebben onze route wat aangepast en vrienden (Trudy en Leo) aan boord ontvangen. Nu we langs de “bovenkant”van Sicilie verder trekken is ons doel de Eolische (vulkanische) eilanden te bezoeken, voor we Puglia (puntje van Italie) en de Adriatische zee gaan ontdekken. Er is geen wind en wanneer er een zuchtje te bespeuren valt, komt hij precies uit de richting waar we naar toe moeten. De motor maakt dus overuren.
Een bezoek aan een van de Egadische eilanden, Marettimo,
is nu in de nieuwe planning opgenomen. Het silhouet van het eiland ontwaar je wazig wanneer je westelijk gaat vanaf de kust en de witte (recht-toe-recht-aan)huizen zijn ook snel zichtbaar. We blijven er maar een nachtje dus de uitgestrekte wandelgebieden en de ongerepte vegetatie hebben we helaas alleen vanaf het water kunnen zien en/of ons voorstellen. De tocht naar de vuurtoren en het geitenpaadje leken ons in een hitte van +/- 30 gr. Celcius toch een wat riskante onderneming..
De wind heeft ons dus wat in de steek gelaten maar de dolfijnen hebben zich aan de afspraak gehouden en kwamen nog even langszij en ook hebben we een aantal malen een duik in het zilte nat genomen.

Geen opmerkingen: