zondag 19 juni 2011

Mama Mia!

"Henk en ik wanen ons op de filmset van Mamma Mia the movie!"

Het mooie aan een Grieks eiland is dat er drukke havens zijn, waar van alles te beleven valt. De haven van het eiland Skiathos is de baai tussen Akropolis en Bourtzi.We maken hier onze eerst stop op de Sporaden om te genieten van gezellige restaurants, cafés en bars die je aan de haven vindt. Op deze plek komen Sam (Pierce Brosnan) en Harry (Colin Firth) in de film te laat om de ferry naar het fictieve eiland Kalokairi te reizen.
St Nikolaos Bell Tower
In de stad Skiathos zelf vind je op een heuvel de kerk van Aghios Nikolaos, genoemd naar de heilige beschermer van de zeelieden. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht op de nieuwe haven en de stad.
Deze locatie is de eerste die je in Mamma Mia! ziet: het is de plaats waar Sophia (Amanda Seyfried) de uitnodigingen voor haar huwelijk op de bus doet. De zee waarover ze uitkijkt is de Egeïsche Zee, waar de drie mannen en Sophie ook op zeilen om elkaar beter te leren kennen.

Het strand van Kastani
In het westen van het eiland Skopelos vind je een uitgestrekt strand,het nodigt uit voor een korte zwemstop en een lunchje, een schitterende baai, die bij de plaats Kastini hoort. In de film vormt dit het decor van het fictieve eiland Kalokairi. Hier worden Lay All Your Love en Does Your Mother Know gezongen. Een goede indruk van het strand krijg je tijdens de scène waarin Sophia haar beste vriendinnen terugziet.

Wat een prachtige locatie is ook het kerkje waar de trouwerij in Mamma Mia plaatsvindt, op een rots die uit zee rijst. Waar de monniken, alle treden hebben uitgehouwen en aangelegd. Het kapelletje torent hoog boven de zee en is de Agio Ioannis sto Kasti. Een piepplein Grieks-Orthodox kerkje. Alhoewel het als trouwlocatie wordt aangeboden, lijkt het me een vreselijke opgave om de gasten de treden naar boven te laten maken. In de film is hiervoor overigens ook een andere kerk gebruikt want op de berg kunnen misschien 15-20 personen binnen en dan is het vol. Het was een hele stap, maar we stonden boven!

Geen opmerkingen: