zondag 28 augustus 2011

Ja we zijn er…op Lesbos…terug in Europa….

looks like heaven…and

Heaven is,
where the police are British,
the cooks are French,
the mechanics Germans,
the lovers Greek
and it’s all organised by the Swiss!

Hell is,
where the cooks are British,
the mechanics French,
the lovers Swiss,
the police Germans
and it’s organized by the Greek!!




We zijn de Dardanellen doorgesjeesd (9.7 kts = 18 km per uur) en hebben nog een dag of wat op Bozcaada doorgebracht, één van de twee overgebleven Egeïsche –Turkse- eilanden. De heuvels rond de oude, maar goed geconserveerde, kasteelruïne zijn bedekt met wijngaarden en in het Zuiden zijn heerlijke zandstranden (Ayazama).

Bewoners op het eiland richten zich vandaag de dag volledig op het toerisme en de druiventeelt voor de verschillende wijnhuizen. Er komen hier prachtige wijnen vandaan! Eindelijk eens een goed glas na vaak de mindere kwaliteit in de rest van Turkije (waar wij waren dan;) ).

Een super zeiltocht naar Lesbos heeft ons daarna in de pittoreske haven van Mólyvos doen neerstrijken en hier doen we ons maar eens een paar dagen vakantie cadeau! Mólyvos, of Mithymna, is een populair en schilderachtig stadje. De trapsgewijs gebouwde huizen en de kleine straatjes zijn uitgeroepen tot beschermde monumenten.
We huren een Suzuki Jimmy en crossen door de Noordkant van het eiland. Een van onze stops is, Moni Ypsiloú een klooster uit de 12e eeuw en dat nog wordt bewoond door 4 monikken, het ligt op een hoogte van ongeveer 500 m op de berg Ordymus een uitgedoofde vulkaan.

We lunchen in de grootste badplaats van Lesbos, Eresou. Zeer toeristisch en veel Nederlanders. Dat is overigens waarschijnlijk op het hele eiland zo, we ervaren dat als een soort Nederlandse enclave.

Omdat ik een beetje aan de boot gebonden ben met de blessure aan mijn vinger besluit ik ons blog eens onder handen te nemen. We zijn feitelijk aan onze terugtocht naar Dordt begonnen dus hierbij hoort een nieuwe look, een frisse uitstraling voor de komende seizoenen. In aparte pagina’s zal ik proberen een log bij te houden met de gevaren routes en Henk heeft beloofd op het blog wat meer technische informatie te plaatsen. Een aparte pagina geeft het weer in de omgeving waar wij ons bevinden. Ik ben “onthand”, maar de huishoudelijke karweitjes gaan wel door, ook de wasdag. Natuurlijk houd ik wel een controlefunctie!


Geen opmerkingen: