zondag 24 juni 2012

Yep! Jazz festival Chania!!!

19e juni ’s morgens bekijken we nog eens de meldingen op de weerstations, het lijkt op een “Windgat” , als we klaar zijn kunnen we naar het Zuiden vertrekken, nou klaar of niet, we gaan; dan maar “dieselwind!”.
We maken de eerste stop op Antikithera….wat denk je wat, er wonen 45 mensen in deze gemeenschap en we zien er 17, niet erg spraakzaam, verlegen denk ik, en geen "röring" in de nederzetting, uitgestorven eerder. We maken vast aan een klein piertje,liggen we goed volgens een bewoner "no problem", beetje ongemakkelijk met de swell, maar de grote veren die gemonteerd zijn vangen dat prima op. Dan midden in de nacht: “Eh. eh, eh….EH, EH!!, als een speer klimt Henk uit het luik van de hut en ziet op de kade een man, met ONZE gedemonteerde veren in de hand…vloekend en tierend (ik heb Henk nog nooit zo gehoord..) probeert Henk de man enig Nederlands bij te brengen, door maar te blijven vragen wat hij wel van plan was! Uiteraard dacht hij dat de man de veren wilde stelen maar er ligt een vissersboot te wachten en die wil OOK aan de kade. Na 15 minuten kunnen we verder pitten.

Op Kreta,de volgende dag, leggen we aan in Kissamos, een paar kilometer buiten de stad, waar ook de vissers en de ferryhaven gesitueerd is, want ook hier komt een ferrry en er varen dagelijks cruiseboten naar de Lagoon van Balos en het natuurgebied Gramvousa Island. We besluiten een auto te huren en de Westkust te bezoeken en een paar dagen vakantie te nemen. We gaan heerlijk relaxed een dagje zwemmen aan het strand van Falassarna, maken een tochtje binnenland met haarspeldbochten en diepe kloven. Natuurlijk passeren we op enig moment de Kri-Kri(wilde geit)we genieten van heerlijke lunches en ontmoeten weer aardige mensen en brengen onze wijnvoorraad op orde na een wijnproeverij onderweg!
Uiteindelijk zijn we nu in Chania aangekomen, prevailing winds in dit gebied, N – NW, ja,ja je begrijpt het al, alleen vandaag is het ZO. We treffen het wel, we liggen heerlijk aan de kade van een buitengewoon mooie haven. Aan de paralia, de boulevard langs het water, liggen talloze cafés en restaurants. De haven wordt beschermd door een lange pier, die aan de westzijde eindigt met een Venetiaanse vuurtoren. We zijn er ook goed op tijd want over 2 dagen begint hier het Jazz festival, we kijken er met spanning naar uit!

Geen opmerkingen: