dinsdag 12 augustus 2014

Slecht met internet

Het is de laatste tijd slecht gesteld met de verbindingen met internet. Ik kan het blog alleen updaten en/of bijwerken via mijn laptop en wanneer ik goede en stabiele internetverbinding heb...Beetje ellende en zo lopen we hopeloos achter met onze reisinformatie.... Foto's uploaden gaat al helemaal niet, die houden jullie dus tegoed!!
We leggen redelijke afstanden af en zijn daarom ook al aan de Franse Riviera beland.

Na Napels waren we feitelijk niet van plan ook Rome nog aan te doen,
maar we hebben er toch maar "een vorkje geprikt" en een cultureel bezoek gebracht. Een hernieuwde kennismaking met het Pantheon, altijd weer een indrukwekkend geheel.Je weg vinden in een metropool als Rome is niet eenvoudig en we zijn blij met de Garmin van Henk...tenminste als hij de satellieten kan vinden ;).

Alhoewel we ons beseffen dat het vakantieseizoen is, staan we versteld van de drukte overal. Wat een mensenmassa's!!

Wanneer we de oversteek gaan maken naar Corsica, doen we ook Isola Giglio aan, helaas is de haven klein en vol dus belanden we voor anker, in een baai.
Bij het ochtendgloren als we verder varen is het wel een bizarre gewaarwording dat ze nog steeds bezig zijn met de werkzaamheden voor de berging van het gezonken cruiseschip de Costa Concordia (ramp van vorig jaar)...security 24/24 en dreggers. 
Vanuit Bastia, een havenplaats in het noordoosten van Corsica besluiten we over te steken naar het vasteland van Frankrijk, een lange tocht maar het weer ziet er goed uit en de wind krijgt eind van de week weer kuren (andere richting en meer beaufort-kracht-), dus gaan met die banaan! Beetje moe maar voldaan leggen we na 18 uur varen aan in San Lorenzo ITALIE!! Ja dat kon Henk op de kaart niet zo gauw zien. Eén hop verder zijn we nu in St Laurent de Var. Planning was feitelijk de haven van Nice, maar die was ook al vol en daar is men druk met verbouwing van de marina. We zullen nu nog 150 nautische mijlen hier afleggen en hebben inmiddels een transporteur opdracht gegeven de Don Mare op te halen met een vrachtwagen in Port St. Louis (even voorbij Marseille), hij zal haar afleveren in Nieuwpoort in België.

Na twee ankernachten in de baai van Cannes, zijn we nu in Cavalaire sur Mer, een gezellig "klein" St Tropez. We hebben alle snelheidsduivels te water weer gehad...wat een kabaal en golven, geen pretje, we wachten hier het tumult van het weekend af! en gaan weer op avontuur!!


1 opmerking:

Anoniem zei

Hi Niesje en Henk,
Wat een leuke Blog. We zullen hem in de gaten houden om te kijken of er nog meer op komt.
Leuk jullie te hebben ontmoet. We zien elkaar vast weer.
Hartelijke groet van Mieke en Robert vanaf de Columba Alba in Porto di Pisa.