vrijdag 29 augustus 2014

Weer 14 dagen verder....

"Time travels fast when you're having fun.." is een vaak gebezigde uitdrukking, en inderdaad voor je het weet zijn er al weer 4 maanden voorbij, en zijn we 8 berichten verder...
De Don Mare heeft zich samen met haar crew fantastisch gedragen deze zomer.
Ik ga beginnen met een kleine rectificatie, Henk vond dat ik zowel St Tropez, als Cavalaire Sur Mer tekort deed om hen met elkaar te vergelijken of naast elkaar te leggen! Cavalaire is een echte vakantieplaats voor de Fransen zelf, geanimeerd publiek en gemoedelijk, terwijl St Tropez natuurlijk de decadentie ten top is!


In de baai van Cannes maken we op 15 augustus ook nog de herdenking mee van de wapenstilstand van de WO II; een groots vuurwerk op muziek van de jaren '40, Andrew Sister's en Glenn Miller en niet te vergeten Vera Lynn! In Cavalaire de volgende dag zijn er zelfs heuse nabootsingen van de bevrijdingsinvasie op de stranden...

We willen de laatste Mediterrane zeemijlen op ons gemak doen, maar als we op Porquerolles aankomen lijkt het of we dat niet kunnen waarmaken, de wind steekt op en in plaats van 2 nachten liggen we 4 nachten op dit prachtige eiland! Waar drommen mensen naar toe komen om te wandelen, te fietsen en van de natuur te genieten.Op onze tocht hierheen hebben we een driekantige, bedreigende vin boven water gezien die min of meer speels boven het wateroppervlak uitstak. We zijn in een beschermd natuurgebied beland en de posters wijzen op grote zeedieren die ook hier in de omgeving voorkomen. (Maar goed dat zij onze boot met rust hebben gelaten!)

We treffen hier ook de laatste voorbereidingen voor het transport naar Nederland, maken afspraken met Port Napoleon en nemen nog eens contact op met de werf in Nieuwpoort. We komen al in de buurt van de haven in Port St Louis, maar hebben het eerst nog even heerlijk in Marseille. De stad, waar overigens de grootste drugstransporten van Europa worden doorgevoerd, wordt helemaal ge-refit.
Een prachtig museum aan een van de forts, een prachtig treinstation en grote oude gebouwen die ofwel gerestyled worden of waar comfortabele appartementen worden gelokaliseerd. Leuk om hier weer te zijn en in een Indiaas restaurant op een van de vele gezellige pleintjes hebben we heerlijk gegeten. Maar bovenal de fantastische filet de boeuf in het clubhuis van de zeilvereniging, Vieux Port, was niet te versmaden! Wat een goed advies van onze Amsterdamse vrienden!


Aangekomen in Port Napoleon worden we verrast met de mededeling, dat onze Don Mare een halve dag eerder op transport gaat! Dat betekent dat Henk een dag minder heeft om zijn voorbereidingen te doen.
Dinsdag gaat de mast in de takels en kan Global Nautic zijn werk doen om de mast transport gereed te maken. Woensdag zijn we zover klaar en sluiten we de dag, en onze reis naar de Mediterranee en Turkije af met een aantal Grappa's. 's Nachts regent het pijpenstelen en ook de volgende morgen houden we het niet droog.
Toch liggen we 08.00 uur voor de kant om op de vrachtwagen gehesen te worden.
De klus is dan bijna geklaard,
het konvooi wordt zorgvuldig aangepakt door de chauffeur bijgestaan door personeel van de Marina. Eindelijk is het dan zover dat ze kan vertrekken....de grote reis over land kan beginnen, vooruit rijdt in Frankrijk autootje ter begeleiding.
Goeie Reis, we zijn benieuwd of ze zonder ons ook plezier heeft!

7 jaar en 7000 zeemijlen zijn verstreken. Het was goed zo!

Geen opmerkingen: