woensdag 2 mei 2012

Het water in



Op 25 april is het dan zo ver en brengen vrienden van ons, Fija en Henk ons naar Zaventem (vliegveld Brussel).

Op tijd vertrokken, want het verkeer op de Ring van Antwerpen staat meestal vast, en dat was nu ook zo. Dus op ons gemak konden we het vliegtuig opzoeken, ons laten vliegen en met de taxi in Athene naar de ferryhaven in Pireaus. De Flying Dolphin bracht ons daarna in 45 minuten naar Aegina. Autootje gehuurd, hotelletje geboekt en daarna snel even een kijkje nemen op de werf…..

want oh,oh oh, ik ben zoooooooooooo nieuwsgierig (Henk). Volgende dag aan de slag en toen ging alles nog sneller dan verwacht.
Na twee dagen konden/moesten we het water al in, er was “zwaar” weer op komst. Dus met de kraan van onze craddles af en daarna het water in gehesen, de werf Asprakis verlaten en verder in de haven van Aegina, “binnen en aan de boot” verder klussen. Het leek een makkie, volgens Gregori Asprakis was er een plekkie in de marina…. Inderdaad gevonden, maar helaas komen we er de volgende dag al achter dat de eigenaar van “dat plekkie”, zijn RIB het weekend te water wil laten en maakt toch graag weer gebruik van zijn stek natuurlijk.

We treffen op de steiger ook weer Rina en Hugo van de Fantastico (Belgie) en samen met hen leggen we de Don Mare aan de rand van de steiger. De Don Mare is ook nog niet zo ver gereed dat we al kunnen toeren. Dus nog even rust voor we echt het ruime sop kiezen. Het is al aardig druk op dit eiland met de “huur” boten en flottielje zeilers, dus aan een pontoon in de marina is prima; maar wanneer we aan de kade van het stadje kunnen liggen ook makkelijk, wel wat rumoeriger want het stikt van de restaurantjes en loungebars aan de waterlijn, en gezellig. …. We kiezen voorlopig nog voor de marina en zien later verder. Inmiddels heb ik ook mijn internet weer aan de gang, dus kan mijn hart weer ophalen.

Geen opmerkingen: