dinsdag 19 mei 2009

Vandaag een maand weg



Als je van Boqueronnes* houdt moet je in de strandtent zijn bij de Puerto La Duquesa. We hebben een aantal dagen in dit plaatsje genoten van zon, zee en ziltigs uit de zee. En natuurlijk Gin Tonic. En als je genoeg drinkt, zing je alle Engelse toppers uit volle borst mee!!
Duquesa is een Britse enclave kan ik haast zeggen. Veen restaurants en shops worden uitgebaat door Engelsen, dus alles is zo’n beetje Engels op alle administratie en gedoe op het havenkantoor na dan. De tweede dag dat we er waren had ik een afspraak met Norma een vriendin die ik al jaren niet meer had gezien en gesproken, dan via de mail. Een heerlijke stranddag werd het en met de lunch kwam Henk om de hoek en trakteerde ons op het lunchje met o.a. de Boqueronnes.
Fuengirola werd onze volgende stop. Hier komt heel Europa, we horen Scandinavisch, uiteraard Engels, Belgisch, Frans en veel Nederlands. Het heeft van vroeger toch nog een oude kern behouden, met sfeervolle kleine straatjes met talloze eettentjes. Henk is bezig een loopplank te maken en heeft ook niets anders in zijn hoofd dan de uitvoering hiervan. We liggen ook hier met onze achtersteven naar het ponton/kade en daar moet je een lijn oppikken die vast zit aan een anker ver uit de kant. Het is dus zorg dat je niet te dicht onder de kademuur komt, vandaar de loopplank (anders kan je er niet af). Dus gister na veel zoeken en ronddolen is er een ladder , die is voorzien van wieltjes (ook voor het aanleggen straks in Griekenland) en nu nog hout over de treden van de ladder en dan is de klus geklaard
en kunnen we verder. Vandaag was gelukkig een bewolkte dag die we op deze manier goed hebben besteed. De volgende haven die we aan gaan doen is Puerto Caleta de Velez, de laatste haven van Andalusie.


*Ansjovisjes in een dun melkpapje gedoopt en gefrituurd. Sssmmmullllennnn!

Geen opmerkingen: