vrijdag 19 juni 2009

Valencia



Vertelde ik eerder van een plastic deken, op onze treinreis naar Valencia (vanuit Puerto Gandia met de fiets naar station) kwamen we door hele uitgestrekte gebieden, juist met sinaasappelbomen, nu leeg, tenminste de meeste en rijstvelden. De rijst hebben ze zoveel nodig voor de paella, want naar zeggen is de Valenciaanse paella de échte en de beste.






Wij waren weer eens net op de juiste tijd op de juiste plaats. Een processie, bijna de hele stad lag plat. Door alle straten stonden stoeltjes opgesteld langs de route of hadden uitbaters van cafés of gewoon particulieren hun meubilair buiten opgesteld om zo alles goed te kunnen zien. Wij hadden ons uren van te voren geposteerd op een terras aan het plein voor de basiliek en hebben alles goed kunnen zien. Het slot met het naar buiten dragen van het Corpus, was een indrukwekkend en mooi gebeuren. Het wachten waard.

Valencia heeft een prachtig mooi station, in buitengewoon goede staat onderhouden, schilderingen, tegeltjes en houtwerk en natuurlijk komen overal de sinaasappels terug.

Geen opmerkingen: