zondag 5 juli 2009

Circulerende lucht

Natuurlijk hebben we gehoord dat het in Nederland inmiddels ook zomer is geworden. Maar hier aan de Spaanse kust hebben we er al langer “last” van. Temperaturen van meer dan 30 graden Celsius zijn niet van de lucht. Op het water kunnen we het prima uithouden, de wind brengt verkoeling. Maar toch tegen de tijd dat we in de havens arriveren staat de zon laag en krijgen we nog steeds een stevige dosis hitte op de Don Mare. De voordelen van de bimini hebben we al in veel toonaarden bezongen en de aanpassingen die we provisorische hebben aangebracht doen ook goede dienst. Het wachten is op een gelegenheid om een zeilmaker te zoeken die nieuwe risten aanbrengt (op de plaatsen waar Henk dat wil!) en dan hebben we een multifunctioneel zonnedak in het Spaans een “toldo”.

In de salon echter komt ook de zon, dus snel de warmte. Maar niet voor niets hebben we een “lucht”man aan boord en nu hebben we dus op 3 plaatsen meestal een ventilator aan staan. Bij de keuken in de salon en in de slaaphut, en Henk heeft nog steeds het plan om er hier en daar nog wat op te hangen of aan te brengen.
Zelfs in de nacht, als we ankeren en niet aan de walstroom kunnen liggen hebben we een geconditioneerd schip. Onze hut heeft een ventilator die via een omvormer (maakt van 12 Volt-220 Volt)) op de accu's is aangesloten zodat we met een zachte bries langs het plafond van onze nachtrust genieten.

1 opmerking:

Leni Onasse zei

Hallo Niesje, Lekker hoor zo'n briesje. Wij hebben ook een ventilator gericht op het plafond en je slaapt daardoor echt heerlijk.

Onze vakantie zit er a.s. zondag op de 6 weken zijn omgevlogen. We hebben eerst 12 dagen binnen gelegen zodat de onderkant en de romp van het schip gedaan konden worden. Alles ziet er weer spic & span uit nu alleen de opbouw nog maar dat wil Ad zelf proberen.

Rest mij nog jullie een fijne tijd toe te wensen en we blijven jullie volgen.
Dikke knuffel van mij en een stevige hand van Ad
Lieve groetjes, Leni