woensdag 21 september 2011

Waar de wind ons brengt…

Dat is ons devies en we houden er ons redelijk aan. Na de heerlijke dagen op Patmos trekken we verder en een tochtje richting Ikaria houdt ons aardig bij de les!
Het is werken geblazen als we na 2 uren motorwind een NO van 30 knots (windkracht 7) om onze oren krijgen, hoog aan de wind naar hoofdstad/haven, Agios Kyrikos. Weerberichten zijn (bijna) nooit betrouwbaar maar je zal het er mee moeten doen als je een vaarplan wilt opzetten. Aldus geschiedde…..mooie wind voor de volgende dag naar Mykonos. 12 mijlen varen we in de luwte van het eiland naar het westen…en dan weer poeieren…Mykonos kunnen we wel vergeten en ook Naxos kunnen we bij deze wind niet aanlopen, dus dan nog maar verder naar het zuiden.
En dan ligt dat daar…..als één van de “vergeten” eilanden.. Donoussa. (The small cyclades) We belanden in een kleine, gemoedelijke gemeenschap met vissertjes en verder wat exploitanten van vakantieappartementen en kamers en 3 restauranteigenaren en personeel. De komende dagen gaat het hard tot erg hard waaien (uit de “verkeerde”hoek) en we houden hier een korte strandvakantie. Ook nog in deze tijd van het jaar komen en gaan(met de ferry!) er toeristen op trektocht langs de Griekse eilanden.
Er zijn er verschillende baaien waar men vrij kan kamperen. Sinds er elektriciteit op het eiland kwam in de 80’s, ontdekten ook de toeristen het eiland. In Stavros (de haven) zijn er veel gasten die al jaren, 20 jaar een Fransman uit Parijs, die ieder voor- en najaar een maand naar dit oord terugkomt, tot de semi-gemeenschap van Stavros zijn gaan behoren. Na de 4,5 dag zijn we, vinden we zelf, al aardig opgenomen door de locals. De bewoners vissen zo gauw het donker wordt op inktvis, die dan voor de volgende dag op je bord ligt. Het dorp loopt leeg voor een begrafenis elders op het eiland, ’s avonds wordt er met die familie gezongen, gegeten, gedanst. We hebben, waar de wind ons brengt, een klein paradijsje gevonden.
Prachtig strandje, heerlijk gezwommen, gegeten en genikst.

1 opmerking:

jose zei

He Niesje, ik had al gereageerd, maar zag mijn reacite niet terug op je site, dus nog maar een poging.
Henk heeft met jou aan boord niets te klagen, het ziet er allemaal verrukkelijk uit.
Wij zijn naar Samos geweest en ik zei tegen Minne:" het zou toch te gek zijn om Henk en Nies hier tegen te komen."
want wij zaten dus in dat havenplaatsje, alleen pas de 20ste.

goetjes Jose