dinsdag 4 augustus 2009

Bij de Een Grote Dame en de Grote Jongens......


We nemen eindelijk de trein....en bezoeken De Notre Dame in Marseille. Een prachtig bouwwerk, hoog boven de stad en met de Heilige Maria met Kind in totale afmetingen van zo'n 13 meter. De kathedraal zelf een en al rijkdom en vooral voor de zeelui. De attributen in de kerk, schilderijen, mobiles, schildjes het is allemaal de zee wat de klok slaat.. hier branden we natuurlijk een kaarsje (voor onze ouders!!)
We zitten “shocking klem” tussen twee motorboten afgemeerd aan steiger 1. In St. Raphaël, hemelsbreed maar een kleine afstand tot St. Tropez. Gister vol goede moed de baai van Saint Tropez ingegaan, dat wil zeggen in geklotst….Nou was het een zondag, dus zeg meer mensen op de been dan anders, en zeg het is vakantie, dus meer mensen op het water dan anders….maar zoveel tumult, zo veel diesel, zoveel golven van medewatersporters(?), zoveel Engelsen in waanzinnig grote schepen en zoveel PK’s….dat hebben we nog nooit meegemaakt. Links en rechts passeerden zo rond lunchtijd het ene na het andere schip, soms naast elkaar. De Don Mare en haar crew waren op zijn zachts gezegd “not amused” van al dat gehobbel en de golven over dek. Wel was het vermakelijk te zien dat zeker 20 ECHTE GROTE JONGENS met hun immens grote jachten afmeerden in dezelfde baai (Pampenolle) en bij elkaar kropen om in een idyllische en rustige omgeving zich een lunch te laten serveren voor hen zelf en hun gasten natuurlijk!!
Natuurlijk hebben we een poging gedaan om in St Tropez een plaatsje te bemachtigen, in de haven zelf en aan de lange kade zijn veel grote jachten afgemeerd en ook in de havenmond ligt het vol met jachten van grote afmetingen, maar helaas was er voor de Don Mare geen plek en niet omdat de lengte van de boot te gering zou zijn maar de kleinere plekken zijn eerder vol . Ook in de andere havens als Port Grimaud, St. Maxime en Cogolin is geen plek. We kiezen eieren voor ons geld, de wind steekt op en de verwachting voor de volgende dag is ook sterke wind, en gaan richting een baai die gunstig ten opzichte van de wind ligt. Onderweg doen we toch nog een poging en zoeken telefonisch contact met Saint Raphaèl en warempel er is een plaatsje voor ons.

Geen opmerkingen: