zondag 9 augustus 2009

Niesje in Nice




Het is dan eindelijk zover…we hebben gelukkig allebei weer een fiets en kunnen beter de omgeving verkennen. Met Le Petit Train hebben we al een indruk gekregen maar vandaag op eigen initiatief. Dus eerst maar eens de Boulevard des Anglais. De beroemde 7 km. lange boulevard in deze enige echt grote stad aan de Côte d'Azur. Hier ligt ook het beroemde hotel Negrescu, met zijn zuursstokroze koepels. In Nice hoor je iedere dag juist om 1200 uur een kanonschot. Het zou dateren van lang geleden toen een koning of keizer hier woonde, die zijn vrouw, die altijd maar de tijd vergat er op attendeerde dat het tijd was voor de lunch en zij haar ochtend wandeling diende te staken!!
Nice heeft een Italiaans verleden van meer dan 500 jaar. De oude binnenstad is een zeer Italiaanse wijk met de befaamde bloemenmarkt op Cours Saleya, waar het heerlijk slenteren is tussen de smalle straatjes met zijn ontelbare restaurantjes, terrasjes en winkeltjes. De stad op zichzelf is al een attractie: schitterend gelegen aan de Middellandse Zee en beschut door heuvels met wijn- en boomgaarden.
En we zijn op de hoogte van carnaval, de vastenavend in Bergen op Zoom, maar in Nice duurt dit festijn wel 3 weken!
We kunnen het ook niet laten om ondanks de verzengende hitte naar het hooggelegen Musee van Marc Chagall te gaan op de fiets…..Het is alweer onze laatste nacht in deze fijne stad,morgen kiezen we weer het ruime sop en denken er aan om een stukje de fraaie Italiaanse Poniente te volgen.
http://www.musee-chagall.fr/

Geen opmerkingen: