woensdag 26 augustus 2009

De Col de Bavella

In Porto Vecchio besluiten we het ook weer eens tussen de wielen te proberen en huren een Renault Megane. Alhoewel de twee hoogste bergtoppen zich in het noordoosten van het eiland bevinden gaan wij voor een route langs Zonza en de Col de Bavella. Voor de wandelaars onder ons is misschien de GR20 een begrip, voor ons niet. Wij genieten van de grote hoogtes, de stoere rotspartijen. Het is weer een uitzonderlijk warme dag, met een hoge vochtigheids graad, maar vandaag kan dat ons niets schelen wij zoeken de koelte in de bergen en de auto met airconditioning ;)
Een route in bergen behelst natuurlijk wat gedraai aan het stuur en slingerweggetjes, op Corsica niet minder, alleen op de gekste momenten staat er ineens een auto stil op de weg, of twee of drie of hele rijen met geparkeerde auto’s die allemaal naar eenzelfde mooi uitzicht, een groepje koeien, wilde zwijnen of bokken willen kijken en fotograferen. Vanaf de Col komt ook veel water en zodoende zijn er een aantal bergmeertjes. Daar komt heel toeristisch Corsica samen lijkt het wel. Een hoogtepunt op de route zijn beslist de Cascades, de watervallen, Piscia di Gallo. Wij bekijken het stuwmeer en sparen onze kuiten, de afdaling naar de waterval is een aardige onderneming en inmiddels dringt de tijd...we willen ook nog voor sluitingstijd naar LeClerq om onze voorraden aan te vullen en op de boot wacht de kat.
Het laatste stuk slingerdeslang gaat snel en rond de klok van 1900 melden we ons weer bij de Don Mare. Het blijft een raar idee dat wat we nu boven ons hebben gezien, zich ook onderwater bevindt, hm.

Geen opmerkingen: